Online prodavnica

0
Ukupno : 0,00 RSD
Your Cart is currently empty!
update

Nauzi su jedna vrsta drevne ženske magije. U svakoj porodici žene su imale ulogu čarobnice zadužene za zastitiu, zdravlje i uspeh ukućana.

Nauzi se prave od niti vezivanjem osam čvorova, a sa zadnjim devetim čvorom izgovarajući: Vežem sve urokljive oči, baksuze, neprijatelje, boleštine, svađe, nedaće, patnju, ljubomoru, pakost, lošu sreću, svakog neprijatelja, sukobe, neka se sva zla vrati tome ko ga je zamislio i poslao meni i mog doma.

Nauzi je konac ili nit ritualno zavezana u jedan ili više čvorova i ima magijsko dejstvo zaštite dece, ukućana, doma, imanja ili sela od zlih sila. Koriste se kao amajlije ili talismani koji su veoma moćni, jer je u njima satkana sva ljubav osobe koja ih je pravila, pa vezala. U svakoj porodici žene su nekada imale ulogu čarobnica zaduženih za zaštitu, zdravlje i uspeh svojih ukućana. Moć određenjih žena se nekad koristila i za zaštitu celih sela, pa i šire. Nauzi mogu da se nose oko ruke, noge, kao ogrlica, vezani negde u tašni ili novčaniku ili prišiveni negde u postavi odela kako bi bili neprimetni. Takođe se prave za kuću, imanje ili celo selo ili na primer zgradu u kom slučaju se stavljaju na vidno mesto. Delovanje nauzi takođe zavisi od čega je napravljen - koža, vuna, svila ili pamuk… Za različite potrebe se koriste različite boje. Mi nauzi pravimo sa vukovima, vilinskom zaštitom, zmajevima, glinenim znakovima iz našeg bogatog neolitskog nasleđa. Svaki ima ručno pravljenu glinenu kuglicu sa jednim znakom iz vinčanske kulture, kao i našim žigom. Možete po izboru i senzilibitetu dodavati figure, ali generalno se nose dok ne otpadnu, a kada se to dogodi, treba ih staviti u saksiju ili odneti u prirodu. 

Boje koje se koriste kada se nauz čvoruje za male domaće čarolije:
Crvena - život, strast, vitalnost, zdravlje, snaga jedinke i zajednice.
Žuta - zdravorazumnost, optimizam, misli, mentalna aktivnost, prosperitet, novac.
Ružičasta - harmonični odnosi, ljubav, mir i blagostanje.
Plava - zdravlje, izdržljivost, isceljenje, mir, duhovnost.
Crna - presecanje jednog puta, kraj nečega, oslobođenje.
Zelena - zaštita imovine, rast blagostanja, kreativnost, bogatstvo.
Narandžasta - blagorodnost, optimizam i radost.
Ljubičasta - ostvarivanje zajedničkih ciljeva, porodično jedinstvo, snaga, odobravanje i poverenje.
Bela - čistota uma i tela, dobra dela, empatija, milosrđe, duhovnost i zaštita.

KONTAKTIRAJTE NAS

  •  

    Lokacija:
    Beograd, Srbija

  •  

    E-mail:
    Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

  •  
    Telefon:
    +381 (0) 69 3463462
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…